Varmmat i barnehagen hver dag hele uken!

Høsten 2019 skal alle barna i Lekekroken barnehage få tilbud om varmmat hver dag hele uken. Menyen vil bestå av Fiske-mandag, suppe-tirsdag, kylling-onsdag, grønnsaks-torsdag og kjøtt-fredag. Menyen vår er lagt ved som vedlegg, ta en titt og la deg friste!!

• Måltidet skal lages og serveres kl 14.00 hver dag (man-fre) til alle barna i barnehagen.

• Alle må smake, ikke alle må like.

Det er barnehagens oppgave å legge til rette for at alle barn kan oppleve matglede og matkultur. Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse.

Ved å tilrettelegge for variert og næringsrikt varmmåltid hver dag i barnehagen, gir vi barna mulighet til å utvikle gode vaner for et variert kosthold. Samtidig får barna en naturlig innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid.

Vi ønsker å bruke disse måltidene som en arena til begynnende måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna.

I dagens norske samfunn, har barna lengre dager og større stillingsprosent i barnehagen. Dette betyr at maten og drikken som tilbys i barnehagen er av stor betydning for barnets totale kosthold. Maten barnet får tilbud om i barnehagen utgjør en betydelig del av barns utvikling og helse. Barn i barnehagealder er avhengig av jevn tilførsel av energi og næringsstoffer for å vokse og utvikle seg. Barn har et enormt behov for næringsstoffer i forhold til sin egen vekt. Men siden den totale mengden de spiser er relativt liten, er det liten plass til mat og drikke som IKKE gir dem den næringen de trenger. Dette gjør det kjempe viktig for barnehagen å ha fokus på næringsrik og varierende kost til barna i barnehagen.

Menyen over middagsrettene barna får tilbydd i barnehagen samsvarer med offisielle retningslinjer og myndighetenes generelle anbefalinger for ernæring. Vi følger tips og råd fra helsedirektoratets hefte «bra mat i barnehagen» og «retningslinjene for mat og måltider i barnehagen».

Link varmmat meny:
varmmat

Vi gleder oss til en høst med nye smaker og gode stunder rundt matbordet sammen! Velbekomne.