Barnas egen grønnsakssuppe

I vår praksis ønsker vi å gi barna plass og mulighet til selv å ta del i matlaging. Hver uke får barna på storbarnavdeling muligheten til å være med å lage barnas grønnsakssuppe.

Barna får muligheten til å sanse, oppleve, leke, lære og skape med mat- og måltidsaktiviteter som utgangspunkt.
Hos oss får barnet bli kjent med ingrediensene, bruke verktøy og ta del i å sørge for at prosessen fra enkelte grønnsaker til ferdig grønnsakssuppe går som det skal.

Vi ser mange gode stunder med både begrepstrening, samt øvelse i samarbeidsferdigheter.

Samtidig får barna på denne måten et innblikk i hvordan grønnsakene vokser i jorden og blir til med smak og næringsinnhold. Dette er en enkel, men effektiv måte for barna å få innblikk i hvordan naturen fungerer og hvordan maten vår blir til.